Select Page

Bryllupsfotograf

Hvorfor bør i booke en professionel bryllupsfotograf?
Wedding Day

Hvorfor booke en bryllupsfotograf?

En bryllupsfotograf er en fotograf, som har specialiseret sig i at tage billeder til bryllupper. Dvs. fotografen har både det fotoudstyr, tekniske grej og ikke mindst erfaring i, hvordan man får de bryllupsfotos, som du – som brudepar – gerne vil have. Nogle bryllupsfotografer er professionelle fotografer til dagligt – dvs. reklamefotografer, modefotografer eller pressefotografer. Andre er hobbyfotografer eller fotoentusiaster, som er så dygtige, at de tilbyder fotografering af brudepar i deres fritid. De sidstnævnte er typisk en del billigere men vi anbefaler at man ikke forventer samme kvalitet og ‘niveau’ – pris og kvalitet følges meget ofte ad – også på bryllupsfotografering.

Antal bryllupper?

Over 300 bryllupper

Hvorfor booke en bryllupsfotograf?

Hvorfor bør vi booke bryllupsfotograf i god tid?

Mange fotografer har så mange bookninger til bryllupper, at du kan være ude for at skulle bestille næsten et år i forvejen – og husk at få et skriftligt tilbud på din fotografering, så alle detaljer er klarlagt. Har du ønske om at få filmet dit bryllup – eks. til en bryllups DVD – så er det en dygtig videofotograf, du skal have fat i. En videofotograf er typisk en person med flair og interesse for at filme, optage og redigere filmsekvenser. Nogle laver en repportage-stil, ligesom i nyhederne, mens andre laver mere drømmende og episke bryllupsfilm, ofte inspireret af deres amerikanske kolleger.

bryllupsfoto

Hvorfor vælge en heldagsfotografering?

Nogle fotografer er med hele dagen lige fra “kirken til kaffen”, som en af Danmarks dygtige bryllupsfotografer siger – det kalder man en heldagsfotograf, og ideen er her at de ikke bare kommer ud et par timer, men er med hele dagen. Nogle kommer ud og tager nogle opstillede “modelbilleder” i en park samt et par skud i kirken. Andre er med til festen og tager billeder af alle bryllupsgæsterne. Priser på fotografering til bryllup svinger virkelig meget. Nogle fotografer tager under 2.000 kr. for at komme ud, tage nogle bryllupsbilleder af jer og udlevere på CD-rom. I den anden ende af skalaen ligger de top professionelle, som ofte laver både CD-rom med billederne, læderindbundne mapper og eks. takkekort. Her kan du finde eksempler på alt fra 10.000 kr. over 20.000 kr.

Heldagsfotografering bryllup

Hvor vigtig er en bryllupsfotograf?

Vil du spare mange penge på dit bryllup, så er netop fotograferingen et af de mest omdiskuterede områder – mange vælger desværre at lade “naboen dreng” fotografere fordi han har det nyeste digitalkamera – men desværre dårlig erfaring og så står billederne og minderne ikke til at redde eller genskabe bagefter. Et alternativ er at supplere med billeder fra gæsterne – evt. via uddelte engangskameraer – så I får det bedste fra begge verdener med holder udgiften til fotografering og billeder lidt i ørerne.

bryllupsfotografer

Sikrer jer en skriflig aftale med fotografen

Der hvor flest konflikter opstår, er ved at brudeparret ikke ved, hvordan copyright-loven er. Loven om ophavsret siger, at det er fotografen, der har retten til billederne – sådan er loven, så det er ikke fordi fotograferne er onde eller pengegriske – det er sådan loven er skruet sammen. Det betyder at I ikke må kopiere og/eller dele jeres fotos eks. på Facebook eller jeres video på Youtube bagefter, men mange fotografer ser i dag gennem fingre med det. HUSK at spørg din fotograf hvordan han eller hun forholder sig til dét.

bryllupsbilleder

God fornøjelse!