Select Page

I denne dag og alder, når at få en skilsmisse er lige så almindeligt som at blive gift, fejrer et bryllupsdag er blevet vigtigere. Jo længere et par har været gift, jo mere specielt bliver hvert jubilæum. Vedtagelsen af hvert jubilæum giver de løfter, som par afgiver, når de gifter sig mere meningsfuldt, især den del af løftet, der siger “indtil døden skiller os.”

Måden folk fejrer et bryllupsdag varierer afhængigt af hvilket land de bor i og deres egne traditioner omkring lejligheden. I den vestlige verden fejres den første, den femte, den 10., den 15., den 20., den 25., den 50. og hvert jubilæum ofte overdådigt. Men det afhænger i sidste ende af det ægtepar, hvordan de ønsker at tilbringe deres bryllupsdag.

Traditionelle og moderne bryllupsdags gaver

Par, der fejrer et bryllupsdag, får sædvanligvis specifikke gaver svarende til det antal år, de har været gift. Ifølge historikere er denne skik en overførsel fra middelalderen, hvor folk troede, at tokens, der blev givet efter et vist antal år af et pars ægteskab, skulle bringe mere held til parret. Bortset fra at være tegn på held og lykke, hver gave repræsenterer også den uerstattelige investering, som parret har foretaget på hinanden, mens de er gift.

Husk det er dit bryllup og derfor dine regler

Ideer til at fejre jeres bryllupsdag

Ud over de gaver, som et par skal give hinanden eller modtage fra venner og familie, et bryllupsdag er ideelt et tidspunkt at genoplive den kærlighed, der bragte de to mennesker til beslutningen om at gifte sig. Det er altid dejligt at fejre et bryllupsdag med venner og familie, men den bedste måde at fejre det på er at gøre noget med bare de to.

Hils på en dygtig fotograf til bryllup

En stille middag med levende lys, hvad enten det er hjemme eller på en restaurant, er altid ønskeligt. Dette giver parret en chance for at se hinanden på en måde, som de måske har glemt i de sidste år af deres ægteskab. Middage ved stearinlys er ikke kun romantiske. De tilbyder også et glimt af den dejlige pige, han foreslog, og den smukke fyr, hun sagde ja til – smukke ansigter, som de måske har taget for givet i tiden sammen.

Mange får lavet boudoir billeder til morgengave

Intet, imidlertid, slår at gå på en romantisk flugt for at fejre et bryllupsdag. Selvom det bare er en picnic i parken, en overnatning på et luksushotel, eller en helg på et badeby, tilbringe tid væk fra familien og genopleve de dage, hvor de stadig var i de tidlige dage af deres forhold, er den bedste måde at fejre et bryllupsdag på.