Select Page

En bryllupsceremoni er en grundlæggende tjeneste, der binder et par sammen i hellig ægteskab. Der er mange forskellige typer tjenester, og der er mange forskelle i tradition mellem forskellige kulturer, lande, etniske grupper og sociale klasser over hele verden.

Selve bryllupsceremonien ledsages normalt af parret, der klæder sig ud i gratis tøj eller kostumer, og overvåges af venner og familie. Det bliver stadig mere populært at også koordinere andre elementer i vielsen, fra musik til blomster, bryllup favoriserer, selv ned til vielsen invitation selv.

Bryllupsceremonier udføres normalt af religiøse figurer for at gøre foreningen lovlig i lovens øjne. Bryllupsløfterne ved ceremonien kan tilføjes for at omfatte ekstramateriale såsom poesi, personlige løfter, bønner eller poesi. Igen vil arrangementets format variere mellem kulturer, religioner og faktisk det enkelte par personlige præferencer for deres specielle dag.

Top professionel bryllupsfotograf

Bryllup Ceremoniens dresscode

I traditionel vestlig kultur bruden ofte bærer en hvid brudekjole. Dette vedrører tilbage til den victorianske tidsalder, hvor farven hvid blev set som en simpel renhed. Det traditionelle vestlige brudeslør, der bæres i en bryllupsceremoni, er symbolet på jomfruelighed. Brudgommen bærer normalt en formel dragt, der koordinerer og supplerer hans brudes kjole. Dragten er normalt skræddersyet og kan være en halefrakke eller en smoking.

vielsesring

I de fleste bryllupsceremonier over hele verden forsegles løfterne af parret, der fysisk sætter ringe på hinandens fingre. Vielsesringfingeren er på venstre hånd, andet ciffer til højre for lillefingeren. Vielsesringen ses som et symbol på evig hengivenhed og uendelig kærlighed, og bæres ofte sammen med forlovelsesringen.

“noget gammelt noget nyt, noget lånt noget blåt”

Der er et gammelt rim, der er “noget gammelt noget nyt, noget lånt noget blåt”. Igen er dette en tradition med rødder i den victorianske æra. Troen er, at bruden skal bære eller bære en vare fra hvert område af rimet for at garantere held og lykke i parrets fremtid sammen som mand og kone.

Fotografer til bryllupsfotografering

Musik til bryllup

Det er sædvanligt, at bruden ledsages af musik, når hun går ned ad gangen. Normalt bruden vil blive ‘givet væk’ af sin far. Det er helt op til parret, hvilken musik de vælger til denne del af bryllupsceremonien. I vestlig tradition er “Bryllupsmarsch” eller “Brudekor” det mest populære valg. Du kan genkende denne musik med ordene”Her kommer bruden…”.

Bryllupsreception

Bryllupsceremonien efterfølges traditionelt af en reception. Dette er dybest set en festfest for alle bryllupsgæsterne til at hjælpe med at lykønske de nygifte i deres fagforening. Bryllup ceremoni receptioner omfatter traditionelle elementer såsom den første dans, skære kagen, ristning og taler.

Vi elsker bryllupper i Danmark

Bryllupsfest

Det er traditionelt, at det nygifte par køres sammen ind i solnedgangen foran alle bryllupsgæsterne. Før parret kommer ind i køretøjet, er det sidste, der sker, at bruden kaster sin buket over skulderen. Det antages, at brudepigen eller bryllupsgæsten, der fanger buketten, vil være den næste, der bliver gift.